Blogg

Allt om helgens matcher

En otroligt spännande lördag är bakom oss. Nu när krutröken har lags sig ska vi försöka gå igenom det som har hänt.

Bergdalens IK – Mariebo IK 0-0
I och med det oavgjorda resultatet kunde Jitex gå om Mariebo men även Nittorp är säkert glada då man är endast två poäng ifrån seriesegern. Att man håller nollan mot seriens målgladaste lag är en insats som bådar gott inför de avslutande matcherna.

Nittorps IK – IFK Örby 5-0
Örbys unga lag stod upp jättebra mot Klara Lindberg och gänget och man lyckades hålla siffrorna nere.
————————

Division II damer

Sjömarken fick sin match mot Hörnbo inställd då gästerna från Tibro kom aldrig till match och SIF får tre enkla poäng. Fristad/Sparsör/Borgstena gav Sils IF en match in i det sista men man räckte inte till och det blev ny förlust med 4-2.
—————————-

Division III damer

Brämhult förlorade borta mot Ulricehamn i en match som präglades av mycket kamp. Selma Brorsson tvåmålsskytt för UIFK. Mariedal vann mot Åsarp/Trädet/Redväg med 2-1, Jessy Abou Aki och Isabella Hedlund målskyttar för hemmalaget.

Serieledarna Svenljunga hade stora bekymmer mot bottenlaget Rävlanda/Bollebygd men man kunde till slut vinna med 1-0 och behålla serieledningen.
————————————-

Division IV damer

Elin Åkerströms fjortonde mål för säsongen och Toarpalliansens hopp om att nå kvalplats lever vidare. Kabel Åttio/Byttorp sänktes av Hajom/Björketorps Sofia Kristensson som satte alla fyra mål i matchen.
———————————-

Ulricehamns IFK – Gerdskens BK 3-4
Det var svårt att se att det ena laget har chansen att spela i tvåan och det andra i fyran 2018. Mauro Santos Widenby gjorde sin bästa match för i år och det var också han som satte 1-0 med ett drömmål från 30 meter. Ett självmål och en tappad markering vid en hörna senare hade Gerdsken vänt på matchen på fyra minuter. UIFK kom tillbaka i halvlekens sista anfall, Daniel Helin gjorde 2-2 och samtidigt blev varnad för osportsligt firande.

Matchens sämsta period för hemmalaget kom mellan minut 52 och 59 då Gerdsken kunde kontra in två mål till. Helin gjorde ett mål till men fick också en varning till och vi fick spela sista kvarten med en man mindre. Då försvann både ork och vilja att komma igen och Gerdsken fick med sig tre poäng hem till Alingsås.
——————————–

Skene IF – IFK Trollhättan 7-0
Det blev en betydligt enklare match för Skene än vad man på förhand kunde tro. Tobias Johansson satte tre.

Skepplanda BTK – Borås AIK 7-0
BAIK stod upp okej fram till 73:e minuten men när hemmalaget satte 3-0 då gick luften ur BAIK som därmed får det väldigt tufft att hänga kvar. Man har nio poäng och en massa mål upp till kvalplatsen.

Fristads GoIF – Mariedals IK 2-5
Helgens stora skräll när Mariedal tog tre oerhört viktiga poäng i bottenstriden. Joakim Ryrlén och Emil Björnalm gjorde två var för gästerna och med samma bedrift lyckades även Fristads Martin Carlsson.

Södra Vings IF – Främmestads IK 1-2
Alla tre målen kom i andra halvlek. Gästerna var inte alls sugna på att spela fotboll efter 2-0 målet och istället ägnade man sig åt att ”maska och sparka iväg bollen in i skogen” enligt hemmalagets tränare Senad Filipovic.

Göta BK – Gällstads FK 3-2
Gällstad hade vid seger skaffat sig lite andrum men man orkade inte stå emot hemmalaget som nu har lämnat över kvalplatsen till GFK.
———————————————-

Rångedala IK – Toarps BK 4-1
Toarp tog ledningen i första halvlek via Mattias Tellbe men i andra halvlek vaknade hemmalaget och satte tre mål på tolv minuter. Spiken i kistan sattes av Pontus Yngve i 84:e. Noterbart är att Philip Eriksson var tillbaka för hemmalaget efter sin knäskada.

Tvärred/Vegby FC – Ardala GOIF 2-3
TVFC hade 2-2 mot de suveräna serieledarna i 75 minuter men orkade inte hålla emot tiden ut. Gabriel Frilander tvåmålsskytt för TVFC.

Hössna/Timmele – Herrljunga SK 1-0
H/T håller nollan och tar tre viktiga poäng mot en direktkonkurrent i bottenstriden. Man har en poäng mer än Annelund på kvalplats och Rångedala som är under strecket.

Brämhults IK – Säven/Hol 1-3
Ett normaltaggat Brämhult ska vinna det här åtta gånger av tio. Man räknar kallt med att Ardala inte tappar några fler poäng och man har redan börjat fokusera på kvalspelet. Wahid Zemarai målskytt för hemmalaget, hans tolfte mål för året.
———————————————

Öxabäcks IF – IFK Örby 1-2
En match där alla mål kom till under de första 25 minuter. Sen hade Öxabäck mer av spelet men man hade ingen flyt med sina avslut.

Limmareds IF – Sätila SK 5-5
Tio mål, två tremålsskyttar och en utvisning. Joakim Henriksson orsakade straff i 86:e men revanscherade de sig i 90:e med sitt nickmål som räddade en poäng åt gästerna.
——————————————-

Division VI Borås

Bergdalen avfärdade Borgstena relativt enkelt med 7-0. Nästa match blir betydligt tuffare då man möter Töllsjö som vid seger mot BIK kommer ha lika många poäng som dem. Dalsjöfors fortsatt ohotad serieledare.
—————————————–

Division VI Kinna

Dardania tappade två viktiga poäng mot bottenlaget Ubbhult/Hällingsjö och det tackade Rävlanda för som vann mot Horred och tog över första platsen.

Viskafors vann mot Kindaholm och veteranen Patrick Czolowski gjorde sitt nionde mål för säsongen.
———————————————-

Division VI Ulricehamn

Sjötofta blev överkörda av Grimsås med hela 11-2 medan Äspered spelade oavgjort mot Länghem. Nu är Grimsås endast tre poäng efter Månstad på kvalplats.
———————————————–